4ο Λογοτεχνικό Εργαστήρι - Πρόσκληση
Η Λογοτεχνική ομάδα της ΑΛΕΦ (υπό νέα διεύθυνση μετά την τελευταία Γενική Συνέλευση) καλεί όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο 4ο Λογοτεχνικό Εργαστήρι
Τα μέλη της Λέσχης Κώστας Χαρίτος και Βάσω Χρήστου οργανώνουν το 4ο Λογοτεχνικό Εργαστήρι.
 
Παρακαλούμε όσα μέλη του Εργαστηρίου ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο 4ο Λογοτεχνικό Εργαστήρι, είτε ως συγγραφείς είτε ως σχολιαστές/παρατηρητές να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, με e-mail ή τηλεφωνικά σε ένα από τα παρακάτω τηλέφωνα:
        Κώστας Χαρίτος: 210-5124595
        Βάσω Χρήστου:   210-8029193
 
Ο χρόνος διεξαγωγής του εργαστηρίου για πρακτικούς λόγους θα πρέπει να είναι κάποιο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου. Για να διευκολυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μετέχοντες, παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να επιλέξουν μια από τις παρακάτω ημερομηνίες:
Σάββατο-Κυριακή  8- 9 Φεβρουαρίου 2003 ή
Σάββατο-Κυριακή 15-16 Φεβρουαρίου 2003.
Η απόφαση για την τελική ημερομηνία (εκτός κάποιου σοβαρού απροόπτου) θα ληφθεί πλειοψηφικά.
Οι  ώρες διεξαγωγής του εργαστηρίου θα είναι (προσεγγιστικά) Σάββατο: 3-10 μ.μ. και Κυριακή 10π.μ. με 4μ.μ.
 
Προθεσμία υποβολής διηγήματος:
Τα διηγήματα πρέπει να παραδοθούν τα μέσα Δεκεμβρίου για να υπάρχει περιθώριο να δοθούν στα υπόλοιπα μέλη και να υπάρξει αρκετός χρόνος για την επεξεργασία τους.
 
Ο τόπος διεξαγωγής του εργαστηρίου δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Αν κάποιος από τους συμμετέχοντες επιθυμεί να προσφέρει στέγη στο Εργαστήρι για ένα από τα παραπάνω Σαββατοκύριακα είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτος.
 
Κανόνες συμμετοχής:
Οι κανόνες είναι περίπου αυτοί που γνωρίζουν όλοι όσοι συμμετείχαν σε κάποιο από τα προηγούμενα εργαστήρια.
1. Τα διηγήματα πρέπει να ανήκουν στον γενικότερο χώρο του φανταστικού. Δεν υπάρχει περιορισμός για το αν θα είναι επιστημονικής φαντασίας, φάντασυ ή φανταστικής λογοτεχνίας γενικότερα.
2. Οι μετέχοντες θα πρέπει να είναι μέλη της ΑΛΕΦ ή τουλάχιστον να δεσμευτούν να γίνουν με τη συμμετοχή τους στο Εργαστήρι.
3. Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημο όριο στο μέγεθος των διηγημάτων, θα είναι προτιμότερο να μην υπερβαίνουν τα έργα τις 7,000 με 8,000 λέξεις για να είναι πιο εύκολη η ανάγνωση και η συζήτηση.
4.Τα διηγήματα πρέπει να έχουν διαβαστεί πριν τη συνάντηση. Κατά τη διεξαγωγή του εργαστηρίου θα γίνει μόνο σχολιασμός και συζήτηση.
5. Τα έργα 'εκτίθενται' για να υποστούν κριτική. Ακόμα και η φιλιότερη κριτική δεν είναι απαραίτητα ανώδυνη.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες για τη μορφή, τον αριθμό αντιτύπων, καθώς και άλλα θέματα του εργαστηρίου θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω σε όσους δηλώσουν συμμετοχή.
 
Όριο μετεχόντων:
Με βάση τις προηγούμενες εμπειρίες φαίνεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός διηγημάτων που μπορεί να συζητηθεί αποδοτικά σε ένα Σαββατοκύριακο είναι 10. (Μπορεί να υπάρχουν και 2 αναπληρωματικά σε περίπτωση επάρκειας χρόνου ή απουσίας κάποιου από τους πρώτους 10 συμμετέχοντες).
Αν οι συμμετοχές είναι πολλές, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας παράδοσης του διηγήματος. Επίσης είναι πιθανό να δοθεί κάποια προτεραιότητα σε μέλη που δεν έχουν παρουσιάσει άλλη φορά έργο ή έχουν λιγότερες συμμετοχές στα προηγούμενα τρία διηγήματα.
 
Επειδή πρέπει να ξέρουμε έστω και προσεγγιστικά κάποιον αριθμό μετεχόντων πριν γίνουν οι επόμενες κινήσεις παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους να απαντήσουν μέχρι τις 23 Νοεμβρίου αν ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και με ποιόν τρόπο.
 
                Ευχαριστούμε πολύ
 
            Οι διοργανωτές:     Κώστας Χαρίτος
                                        Βάσω Χρήστου