Η ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

υπο Κ. Γερογιαννη, john carter & Γιωργου Μαντη

***

 

Ενα διαστημοπλοιο κατευθυνεται προς τον Γανυμηδη, τον δορυφορο του Δια, με σκοπο να τον αποικισει. Ενω πλησιαζουν προς τον δορυφορο και το πληρωμα ειναι ετοιμο να προσεδαφισθει ξαφνικα το διαστημοπλοιο σταματα την πορεια του και μενει ακινητο στο διαστημα! Τι ειχε συμβει?

1. Καποια δυσλειτουργια των μηχανων.

2. Ολο το σκηνικο ειναι ενα video-game και ενας πιτσιρικος διεκοψε το παιχνιδι.

3. Ο κυβερνητης καθησε και το σκεφθηκε καλυτερα.

4. Το διαστημοπλοιο απεκτησε νοηση και αποφασισε να μη προχωρησει.

5. Ειναι ενα ονειρο που ονειρευεται καποιος.

 

Ο πρωτος συγγραφεας αυτης της ιστοριας ψαχνει να βρει ποια υποθεση ειναι πιο ταιριαστη, οταν ξαφνικα χτυπα το κουδουνι. Ανοιγει και βλεπει τον κυβερνητη του σκαφους που του διηγειται οτι ειδε ενα ονειρο με ενα διαστημοπλοιο που σταματησε λιγο πριν προσεδαφισθει.

"Μα τι λες", του λεει ο συγγραφεας. "Εγω ο ιδιος εγραφα μολις πριν λιγο μια τετοια ιστορια", και του δειχνει τι ειχε γραψει. Ο κυβερνητης δεν πιστευει στα ματια του ενω και οι δυο τους αναρωτιωνται τι γινεται.

Εκεινη τη στιγμη χτυπα παλι το κουδουνι και εμφανιζεται ο συγκυβερνητης του σκαφους που τους διηγειται οτι ειδε κι αυτος το ιδιο ονειρο. Και οι τρεις δεν ξερουν τι να πουν, οταν, ξαναχτυπα το κουδουνι και μπαινει μεσα ο Φιλιπ Ντικ! Ο συγγραφεας, που λογω της δουλειας του ηξερε τον Ντικ, μενει με ανοικτο το στομα.

"Μα. . . ", του λεει, "εσυ εχεις πεθανει!"

"Οχι", λεει ο Ντικ, "στην πραγματικοτητα με απηγαγαν κατι περιεργοι εξωγηινοι για να μου κανουν κατι πειραματα και αφησαν πισω μια ρεπλικα που υποτιθεται οτι ειναι το πτωμα μου".

"Μα αυτο ειναι εκπληκτικο!", λεει ο κυβερνητης. "Τωρα ομως γιατι εισαι εδω?"

"Αυτοι οι εξωγηινοι με στελνουν σε διαφορες χωροχρονικες στιγμες με σκοπο να δημιουργουν παραξενες η τραγελαφικες καταστασεις. Γι αυτο σταματησαν το σκαφος. "

"Μα αυτο", πεταχτηκε ο συγκυβερνητης, "ηταν ενα ονειρο που ετυχε να το γραψει διηγημα ο συγγραφεας. "

"Τιποτε δεν ετυχε!", απαντησε ο Ντικ. "Οι εξωγηινοι μπερδεψαν το χωροχρονο. Και να η αποδειξη!". Την αλλη στιγμη ο Ντικ εξαφανιστηκε και την επομενη εμφανιστηκε παλι μπροστα τους καθισμενος πανω σε μια ψηλη ντουλαπα! Οι αλλοι ετριβαν τα ματια τους.

"Βλεπετε?", τους ειπε ο Ντικ. "Οτι θελουν κανουν. "

 

Ξαφνικα ομως ο χωρος γυρω τους αρχισε να στρεβλωνεται και να παραμορφωνεται. Ενα ομιχλωδες γιγανταιο προσωπο εμφανιστηκε μπροστα τους και ακουστηκε μια υποκωφη φωνη σαν να ερχοταν απο παντου και απο πουθενα.

"Εφτασε η στιγμη να μαθετε την αληθεια", ειπε η φωνη. "Εγω, ο δευτερος συγγραφεας, ειμαι ο πραγματικος συγγραφεας αυτου του διηγηματος , το οποιο και γραφω αυτη τη στιγμη. Και για να σας το αποδειξω θα βγαλω τον Ντικ απο την ιστορια!"

Ο Ντικ εξαφανιστηκε και οχι μονο αυτο αλλα και οι μνημες τους για την αναμιξη του Ντικ σ'αυτη την ιστορια.

"Βλεπετε?", ειπε παλι η φωνη. "Εγω τα εκανα ολα. "

 

Τα πραγματα βεβαια, δεν ηταν ακριβως ετσι. Το διαστημοπλοιο ηταν πραγματικο και σταματησε πραγματικα λογω καποιας δυσλειτουργιας. Ενα παραισθησιογονο αεριο απο μια δεξαμενη σκορπιστηκε μεσα στο σκαφος και επηρεασε ολο το πληρωμα που αρχισε να βλεπει παραισθησεις. Ολα οσα συνεβησαν λοιπον δεν ηταν παρα μια παραισθηση του κυβερνητη και συγκυβερνητη.

 

"Λαθος, λαθος, λαθος!", φωναξε ο τριτος συγγραφεας. "Εγω ειμαι ο πραγματικος συγγραφεας, ευκολοπιστοι. Οι αλλοι δυο συγγραφεις ειναι τρελλοι, παιδια μου. Δεν ξερουν τι τους γινεται. Ακουστε τη μονη αληθεια. Ολα αυτα ηταν μια ομαδικη παρακρουση ολων των παρελθοντων, παροντων και μελλοντων αναγνωστων αυτης της ιστοριας, η οποια ουτως η αλλως ποτε δεν γραφτηκε και φυσικα ουτε και διαβαστηκε ποτε, γι αυτο και μολις παω να γραψω τη λεξη ΤΕΛΟΣ θα σβηστει. "

 

 Τ

  Ε

   Λ

   . . . .

    . . . .

 

 

 

Υ. Γ. Πως? Υπαρχει και υστερογραφο? Μα πως? Αφου. . . . . . . .

Παμε να τρελλαθουμε τελειως δηλαδη?

Δεν κα τ α λ α β α ι ν . . . . . . . . . .

. . . . . .

(Ουρλιαχτο-Επιδοκιμασια που σβηνει στην απεραντοσυνη του συμπαντος καθως ενωνεται το μειον απειρο με το συν απειρο και το συμπαν μας μπαινει γκοοοοοοοοολλλλλλλλλ στα δικτυα του αντιπαλου συμπαντος στον ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ)