Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας ( Α.Λ.Ε.Φ. )

Σχόλια       (2007 Σχόλιο #11): Διήμερη εκδήλωση της Ελληνοαμερικανικής ένωσης με Στέρλινγκ και Στελάρκ.

H Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων, με καλεσμένους τον Stelarc και τον Bruce Sterling. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Απριλίου 2007, 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, 2ος όροφος).

Ο Stelarc, ελληνοκυπριακής καταγωγής αυστραλός περφόμερ, επιχειρεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 να επεκτείνει τα όρια του ανθρώπινου σώματος. Στις περφόρμανς του, έχει συνδέσει το σώμα με το ίντερνετ, και με τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει γενετικούς αλγόριθμους, έχει εφεύρει ρομποτικό χέρι και μηχανή βαδίσματος που κινεί με τους συνδεδεμένους με ηλεκτρόδια μυώνες του και έχει κινηματογραφήσει μέρος από το εσωτερικό του σώματος.

Ο Bruce Sterling, είναι αμερικανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας, ηγετική φυσιογνωμία του κυβερνοπάνκ κινήματος στη λογοτεχνία, θεωρητικός του κυβερνοχώρου κι ένας από τους ιδρυτές του οργανισμού Electronic Frontier Foundation (EFF), ο οποίος προστατεύει την ελευθερία του λόγου στο πλαίσιο της σύγχρονης ψηφιακής εποχής.

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, 25/4/2007, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με συντονιστή τον καθηγητή Μιχάλη Μεϊμάρη, κύριο ομιλητή τον Bruce Sterling, και εισηγητές την Άννα Χατζηγιαννάκη, η οποία θα παρουσιάσει τη μονογραφία για τον Stelarc που εξέδωσε το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology), τον ίδιο τον Stelarc, και τον διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανητάριου, αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο.

Την δεύτερη ημέρα, 26/4/2007, ο Stelarc θα παρουσιάσει τη δουλειά του με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων. (Αναδημοσίευση από την σελίδα http://www.hau.gr/hau/el/cult_new.html#MyPageAnchor3).
Επιστροφή στην αρχική σελίδα ειδήσεων.


Η σελίδα αυτή τροποποιήθηκε στις [ ].