Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας ( Α.Λ.Ε.Φ. )

Σχόλια       (2005, Σχόλιο #05): Φεστιβάλ ΕΦ στην Ερμούπολη

Αγαπητοί φίλοι της Άλεφ

Σας στέλνω ένα ενημερωτικό σημείωμα για τη λέσχη σας, την ιστοσελίδα της και το περιοδικό της. Είστε ελεύθεροι να κάνετε όποια χρήση του νομίζετε. Ελπίζω ότι αρκετά μέλη της λέσχης θα αποφασίσουν να συνδυάσουν τριήμερες διακοπές με επιστημονική φαντασία στην Ερμούπολη. Εμείς πάντως θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε!

Φεστιβάλ της Ερμούπολης

Τι είναι αυτό το φρούτο;

Η ιδέα ήταν να διοργανώσουμε ένα θεματικό φεστιβάλ επιστημονικής φαντασίας με πολλές εκδηλώσεις και πολλά σημεία διεξαγωγής μέσα σε ένα τριήμερο. Για τη διοργάνωση δουλεύει μια ομάδα 7 ατόμων. Όχι, δεν έχουμε επίσημη «διοικητική» υπόσταση (πχ. σωματείο, όμιλος  κλπ.). Ίσως δημιουργήσουμε του χρόνου, αν το φετινό φεστιβάλ πετύχει και αποφασίσουμε να το επαναλάβουμε!

Πότε γίνεται;

Παρασκευή 15 ως  Κυριακή 17 Απριλίου. Έναρξη το απόγευμα της Παρασκευής, λήξη το μεσημέρι της Κυριακής.

Τι περιλαμβάνει;

Ξεκινήσαμε το Δεκέμβριο λέγοντας μεταξύ μας: «Ας δοκιμάσουμε να κάνουμε 7 διαφορετικές εκδηλώσεις και ό,τι βγει. Αν προχωρήσουν τελικά οι 5 ή 6 δεν πειράζει». Για την ώρα μάλλον προχωρούν όλες. Αν όμως βρεθούμε με κάποια μείον, μην τα βάλετε μαζί μας! Ας δούμε λοιπόν τι ετοιμάζουμε:

      Ανάγνωση πρωτότυπων διηγημάτων φαντασίας από τρεις έλληνες συγγραφείς (Μιχάλης Μανωλιός, Γιάννης Στάγκος, Παναγιώτης Κούστας) με ταυτόχρονη έκθεση έργων σκίτσου και ζωγραφικής συριανών καλλιτεχνών (εμπνευσμένων από τα διηγήματα) και τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η ανάγνωση θα γίνει σε τρία διαφορετικά καφέ της Ερμούπολης.

      Συζήτηση – Στρογγυλό Τραπέζι ελλήνων συγγραφέων με θέμα «γιατί διαβάζω, γιατί γράφω επιστημονική φαντασία». Δηλώσεις συμμετοχής δεχόμαστε ακόμα! Προβλεπόμενος χώρος: Η ιστορική δημοτική βιβλιοθήκη Ερμούπολης.

       Προβολή ταινίας Επιστημονικής Φαντασίας στον κινηματογράφο της Ερμούπολης «Παλλάς». Η ταινία δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

       Προβολή dvd star trek σε καφέ της πόλης. Ίσως βγει και μια συζήτηση για την prime directive.

       Έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης (ιστορικό κτίριο) με θέμα «Φωτογραφίζοντας τον 22ο αιώνα». Συμμετοχές δεχόμαστε από όλη την Ελλάδα ως το τέλος Μαρτίου. Περιμένουμε από τους ενδιαφερόμενους έως τέσσερις τυπωμένες φωτογραφίες (μέχρι 40 εκ. μέγιστη διάσταση) έγχρωμες ή ασπρόμαυρες και ένα μικρό βιογραφικό.

       Έκθεση βιομηχανικού σχεδίου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων (Ερμούπολη, άλλο ένα ιστορικό κτίριο) με θέμα «Σχεδιάζοντας τον 22ο αιώνα». Τα έργα ετοιμάζουν οι φοιτητές του τμήματος βιομηχανικού σχεδίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ερμούπολη.

       Θεατρική παράσταση του διηγήματος του Ρόμπερτ Σέκλεϊ «Σκληρές Εξισώσεις». Διασκευή Νίκος Αλμπανόπουλος, σκηνοθεσία Γιάννα Ζωίδου, παράσταση από τη θεατρική ομάδα «Μίμου Άπτου». Η παράσταση θα ανέβει στο Πνευματικό Κέντρο.

       Να μην ξεχάσουμε και το πάρτι γνωριμίας που θα γίνει την Παρασκευή βράδυ.

       Πρόγραμμα με τα ακριβή σημεία του φεστιβάλ και τις ώρες των εκδηλώσεων θα εκδοθεί παραμονή της έναρξης.

  Πού θα σας βρούμε;

Στο www.syrosfestival.gr. Στείλτε μας και email στο board@syrosfestival.gr ή πάρτε τηλέφωνο το Νίκο Αλμπανόπουλο στο 2281079047 εργάσιμες μέρες ως τις 4 το απόγευμα.

  Πόσο κοστίζει;

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Σε εμάς το φεστιβάλ θα κοστίσει 2 με 3 χιλ. € ή και λιγότερο. Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα χρήματα ζητώντας μικρές ιδιωτικές εισφορές (30, 50, 100 € από μικρές συριανές επιχειρήσεις).

  Πώς θα έρθουμε στη Σύρο;

Με πλοίο από τον Πειραιά. Τα εισιτήρια στα ταχύπλοα (2 ώρες 30 λεπτά) κοστίζουν περίπου 30 €. Στα πολύ καλά blue star ferries (3 ώρες 45 λεπτά) 18 – 30 € και στα υπόλοιπα πλοία (4 ώρες 30 λεπτά) 15 – 30 €. Τα πλοία φεύγουν συνήθως απέναντι από τον ηλεκτρικό. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε όλο το φεστιβάλ θα φύγετε από Πειραιά Παρασκευή πρωί, εναλλακτικά Παρασκευή απόγευμα. Αναχώρηση από Σύρο Κυριακή απόγευμα ή βράδυ. Υπάρχει και αεροπλάνο.

  Πού θα μείνουμε;

Κλείστε έγκαιρα ξενοδοχείο. Από ό,τι γνωρίζω τα ξενοδοχεία κοστίζουν από 40 – 80 € η βραδιά, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια λιγότερο. Αν δεν θέλετε να χαθείτε ζητήστε μας βοήθεια για το κλείσιμο του δωματίου σας.

  Να φέρουμε μαζί μαγιό;

Τα νερά τον Απρίλιο είναι ακόμα σχετικά κρύα. Αν όμως το μεσημέρι του Σαββάτου έχει λιακάδα, πάμε για ένα ομαδικό μπάνιο με τους πιο τολμηρούς (οκ, η προσεδάφιση σε πλανήτη των borg απαιτεί πολύ περισσότερο θάρρος....)



Με φιλικούς χαιρετισμούς

Νίκος Αλμπανόπουλος

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής
Επιστροφή στην αρχική σελίδα ειδήσεων.


Η σελίδα αυτή τροποποιήθηκε στις [ ].