Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας ( Α.Λ.Ε.Φ. )

Εκδηλώσεις  Εκδήλωση #121 (2004/009)
Χαρίτος & Χρήστου : [5ο Λογοτεχνικό Εργαστήριο]

Στο 5ο Λογοτεχνικό Εργαστήριο της ΑΛΕΦ συμμετείχαν οι συγγραφείς που είχαν δηλώσει συμμετοχή (με αλφαβητική σειρά): Βερνάρδου, με το διήγημα [Η Επιλογή του Νόρμαν], Γερογιάννης, με το διήγημα [Οι κυνηγοί], Κατσαβού, με το διήγημα [Η αδελφότητα της σοφίας], Κίντζιος και Κίντζιου-Πέτρου, με το διήγημα [Ο αόρατος ήχος], Λυκουριάς, με το διήγημα [Της Θάλασσας το γαλάζιο...], Μανωλάς, με το διήγημα Ο Δρομέας, Χαρίτος, με το διήγημα [Τρεις ματιές τ' αλλάζουν όλα], Χρήστου, με το διήγημα [Σκιές στο φως του Ρόγκαν].
5labΘα ακολουθήσουν οι αναλύσεις των υπευθύνων και πιθανώς κάποιες επιστολές με εντυπώσεις των συμμετεχόντων και των συμμετεχουσών, αλλά μέχρι τότε λίγα περιγραφικά λόγια :
Το περιβάλλον ήταν εξαιρετικό, οι σχέσεις μεταξύ των μελών φιλικές, το επίπεδο όλων των εργασιών ιδιαίτερα καλό.
Για πρώτη φορά παρατηρήθηκε ότι εκτός από την πρωτοτυπία της υπόθεσης και την πλοκή του διηγήματος, μπορεί να έχει εξαιρετική σημασία και η μορφή του κειμένου.
Ο τρόπος δηλαδή που έχει γραφτεί το κείμενο σε παρασύρει σε κάποιο ρυθμό, ή σε οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις που ο αφηγητής τάχα θέλει να κρύψει, ή σου δίνει πληροφορίες που συμπληρώνουν τα λόγια των ηρώων. Λεπτομέρειες προσεχώς.

Τόπος : Το φιλόξενο σπίτι της οικογένειας Κατσαβού (διάβασε σχετικό σχόλιο της οικοδέσποινας Αντωνίας Κατσαβού)

Ημερομηνία : 24/04/2004

Επιμέλεια διοργάνωσης : Βάσω Χρήστου και Κώστας Χαρίτος.
 

Επιστροφή στην αρχική σελίδα έτους 2004.